În acest an, pe 17 noiembrie la Chișinău se va celebra generozitatea pentru al șaselea an. Evenimentul este organizat în beneficiul copiilor defavorizați de care se ocupă CCF/HHC Moldova, susținuți de patroana organizației, cunoscuta soprană stabilită la Viena, Valentina Nafornița.
A schimbat sute de destine
De-a lungul anilor, sutele s-au transformat în mii de oameni care au contribuit la schimbarea a sute de destine, care astăzi se bucură de o copilăria acasă, într-un mediu familial cald și protector. În cei 15 ani de experiență, organizația a închis zece internate și se implică activ în reformarea altor trei. Tot în acest răstimp, 5200 de copii au fost ajutați să se bucure de dragoste și căldura părintească.
Realizările celor 5 ani
„Ne-am propus să enumerăm mai jos ce s-a reușit să se realizeze cu banii acumulați în cele 5 ediții anterioare ale Galei Generozității, eveniment care a debutat în 2014 și cu care organizația s-a lansat în colectarea de fonduri. În 2015 s-au colectat 20 000 euro. Cu acești bani CCF/HHC Moldova a reușit să echipeze, doteze cu mobilier și utilaje speciale prima casă comunitară pentru copiii cu dizabilități din Chișinău. Acest serviciu a fost construit de organizație cu suportul financiar al fundației Hope and Homes for Children UK și în parteneriat cu autoritățile publice locale. Costul total al construcției a fost de 337 000 de euro. Din momentul funcționării serviciului, unde sunt găzduiți 10 copii cu dizabilități grave, se află în gestiunea autorităților locale”, dezvăluie organizatorii.
Anul 2016 a adus noi schimbări în procesul educativ-instructiv a 13 copii cu surditate. Cu cei
27 300 de euro, colectați la Gală, organizația a procurat din străinătate 13 sisteme FM, amplificatoare ale sunetului perceput de către aparatele auditive ale copiilor. Sistemele au
fost utilizate în școlile și grădinițele unde s-au întors copilașii, părăsind pentru totdeauna casa de copii hipoacuzici din Bălți.
În 2017 și 2018, au fost colectați 30 042 de euro și respectiv 27 400 de euro, bani utilizați
pentru programele de prevenire a abandonului și reîntoarcerii copiilor în familii. Astfel, în
2017, CCF Moldova a lucrat direct cu 369, iar în 2018 - cu 337 de copii. Toate au fost cazuri
noi referite către programele de sprijin ale organizației.
Și în acest an, organizatorii își propun să împărtășeacă noi istorii de viață, realități pe care reușim împreună să le colorăm frumos.
Vezi și aceste știri

De ce sectorul agicol duce lipsă de oameni și ce fac autoritățile pentru a soluționa problema

Așa zisul procuror-șef al regiunii transnistrene figurează într-un dosar penal demarat de PCCOCS. Iată de ce este bănuit
