„Opțiunea mea personală și la Parlament a fost să rămânem o singură fracțiune. Eu militez în continuare pentru ca în Chișinău să avem o singură fracțiune, să dăm dovadă de unitate. Să vedem ce o să decidă colegii de la PAS. Nu poți merge împreună decât dacă ambii își doresc la fel”, a declarat Andrei Năstase.

Cât ține de eventuale coaliții cu socialiștii la nivel raional, liderul PPDA a spus: „Se ocupă alți colegi de-ai mei de procese. În momentul de față nu avem nimic bătut în cuie. Acolo unde se pot face majorități de unii singuri. Oamenii de pe loc vor decide cum este mai bine”.

Pe 5 noiembrie, co-președintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a spus că exclude o coaliție cu socialiștii în CMC. Acesta nu s-a consultat cu partenerii din cadrul blocului politic, adică cu cei de la PAS, înainte de a anunța această decizie.

"

"

Amintim că, deși la alegerile parlamentare au avut o listă comună de candidați, deputații PAS și PPDA au constituit două fracțiuni separate în Legislativ.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!