Andrei Năstase a luat decizia în favoarea funcției de vicepremier și ministru de Interne. Până la venirea socialistului Ion Ceban, de gestionarea treburilor orașului se va ocupa Adrian Talmaci, cel care a fost primar interimar după plecarea lui Ruslan Codreanu de la cârma Primăriei Chișinău.


Amintim că președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a precizat că, până la validarea mandatului de primar al socialistului Ion Ceban, capitala urma să fie condusă de Andrei Năstase.

Totul după ce, la 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău și-a anulat încheierea și a validat mandatul câștigat de Năstase la alegerile locale noi din 2018. Atunci, în urma unei contestații depuse de Ceban, instanța de judecată a invalidat scrutinul.

Vezi și: Năstase, întâmpinat cu flori la Primărie: „Nu vă imaginați ce dor mi-a fost de voi” (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!