Pe 23 februarie, Judecătoria sectorului Râșcani a recunoscut SRL „Pro Digital” (ProTV) responsabil de instigare la ură, violență și discriminare față de persoanele presupuse sau știute ca fiind homosexuale, prin nemoderarea comentariilor de pe site-ul protv.md. SRL „Pro Digital” a fost obligat să aducă scuze publice prin intermediul site-ului și să achite Centrului de Informații GENDERDOC-M cheltuielile de judecată în sumă 3200 lei. Cererea de chemare în judecată a fost admisă parțial.

La data de 2 iulie 2014, Centrul de Informații GENDERDOC-M a depus o cerere de chemare în judecată către SRL ProDigital (ProTV) pentru a-i recunoaște responsabili de instigare la ură, violență și discriminare față de persoanele presupuse sau știute ca fiind de orientare homosexuală și de injurii la adresa organizației GENDERDOC-M, prin nemoderarea comentariilor de pe site-ul protv.md. GENDERDOC-M a cerut obligarea pârâtului să publice pe prima pagină accesată de vizitatori scuze publice și dispozitivul hotărârii instanței pe marginea acestei acțiuni, unde să le păstreze timp de 3 luni și încasarea în beneficiul organizației a sumei 225 600 lei cu titlul de prejudiciu moral și cheltuielile de judecată.

Centrul de Informații GENDERDOC-M va depune Cerere de apel pentru a cere publicarea pe site a dispozitivului judecătoresc și scuzelor publice pentru o perioadă de 3 luni, și achitarea prejudiciului moral ca remediu pentru a preveni aceste încălcări pe viitor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!