Prin ordinul emis de președintele CA, s-a decis sancționarea mea și a doamnei Olga Guțuțui cu câte 1.000 de lei pentru lipsa de la două ședințe. Calific decizia dvs ca o intimidare a membrilor CA și ca un abuz din partea dvs. Nu am înțeles care a fost logica deciziei dvs, ținând cont de faptul că, potrivit legii, toți membrii sunt egali în drepturi, nu suntem angajații dvs. Am fost angajați de Parlament. Cu ce drept ne-ați amendat?”, a declarat Corneliu Mihalache.

„Nu vreau să comentez”, a spus Dragoș Vicol.

„Îmi pare rău că CA degradează într-un hal fără de hal. Se găsesc diferite metode de intimidare și de presiuni asupra membrilor care au o altă poziție. În semn e protest, voi părăsi această ședință. Legea spune că nu suntem salarizați per ședință. Se fac presiuni și intimidări”, a adăugat Olga Guțuțui.

Ulterior, Corneliu Mihalache a propus includerea pe ordinea de zi a unui proiect prin care să fie demis Dragoș Vicol. Propunerea nu a acumulat însă suficiente voturi, astfel încât Mihalache a părăsit ședința.

În lipsa celor doi membri, Dragoș Vicol s-a răzgândit și a comentat decizia sa. „Au fost reținute finanțele din salariu pentru neprezentarea nemotivată la anumite ședințe. Am stat 15 minute și am așteptat, s-au telefonat din anticameră, tăcere din mormânt totală”, a spus el.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!