Update 20:53 Serviciul de presă al Executivului a confirmat vizita oficialilor străini. Aceștia au avut o întrevedere cu prim-ministra Maia Sandu, unde s-au discutat „evoluțiile din ultimele zile”.

Știrea inițială: Vizita ambasadorilor ar fi una neplanificată. Contactat de AGORA, unul dintre comunicatorii Guvernului ne-a spus că va reveni ulterior cu informații privind această întrevedere.

Amintim că, pe 6 noiembrie, Guvernul a votat angajarea de răspundere pentru modificarea Legii Procuraturii. Mai exact, prim-ministra Maia Sandu urmează să fie împuternicită să selecteze doi candidați pentru funcția de procuror general și să transmită lista scurtă la Consiliul Superior al Procurorilor.

De partea cealaltă, socialiștii au declarat că nu acceptă decizia Guvernului Sandu și că se vor convoca în Consiliul Republican pentru a discuta situația.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!