UPDATE 14:32 Mașina ambasadei Rusiei a plecat ultima de la Președinție.


UPDATE 14:21 Majoritatea mașinilor ambasadorilor au plecat, inclusiv cea a ambasadorului american. Nu și automobilul misiunii diplomatice a Federației Ruse.


Știrea inițială:

Cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii Igor Dodon spune că a discutat despre relațiile bilaterale, actualitatea politică de la Chișinău și „despre riscurile unei eventuale demiteri a Guvernului”.

„Am subliniat faptul că Administrația Președintelui optează pentru menținerea stabilității social-politice, dar, totodată, consideră că toate acțiunile forțelor politice ale țării trebuie să respecte cadrul constituțional, fără a încălca principiile unui stat de drept”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.


Cu Peter Michalko șeful statului spune că a vorbit despre parteneriatul strategic cu UE și a „reafirmat angajamentul conducerii R. Moldova în implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și aprofundarea raporturilor comercial-economice cu statele UE”.

„L-am informat pe dl Michalko despre evoluția situației politice interne din țara noastră și am făcut un schimb de opinii privind necesitatea menținerii proceselor politice în cadrul normelor juridice, în conformitate cu principiile europene ale unui stat de drept”, a mai scris liderul neformal al PSRM.

La ora amiezii, la Președinție se află reprezentanți ai misiunilor diplomatice, printre care ai Federației Ruse și ai SUA.

Amintim că miercuri seara ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan, și cel al Uniunii Europene, Peter Michalko, au întreprins o vizită la Guvern„Au venit să se informeze din prima sursă”. Așa a explicat prim-ministra Maia Sandu această vizită. Șefa Executivului a spus că întrevederea a avut loc la solicitarea oficialilor străini.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!