Totodată, șeful statului a specificat după ședința de azi la sediul PSRM că sunt invitați doar deputații, făcându-se aluziel la faptul că Andrei Năstase în calitatea sa de ministru nu sete binevenit. 

„Vrem să păstrăm această majoritate parlamentară, vrem să păstrăm acest Guvern pentru că noi considerăm că este o șansă pentru Republica Moldova. În același timp, colegii socialiști în niciun caz nu acceptă inițiative care contravin Constituției în opinia lor și acelor înțelegeri stipulate în acordul semnat dintre PSRM și ACUM. Noi susținem reforma Justiției, susținem reforma Procuraturii, dar atunci când se încearcă să se subordoneze politic unei persoane, lider de partid cu funcție importantă în stat, cred că acest lucru nu este tocmai bun”, declarat Igor Dodon pentru TVR Moldova.

Amintim că Igor Dodon a declarat după ședința Guvernului din 6 noiembrie, în care a fost asumată de Executiv modificarea legii cu privire la Procuratură că, „Există riscul ca Guvernul să cadă”. Dodon a mai spus că știe cum poate fi depășită această criză din coaliția majoritară formată din PSRM și ACUM. Potrivit lui, Guvernul trebuie să-și anuleze votul prin care și-a angajat răspunderea pentru modificările la Legea Procuraturii, iar ministra Justiției, Olesea Stamate, trebuie demisă.

Ulterior, prim-ministra Maia Sandu a spus că nu va renunța la modificarea Legii cu privire la Procuratură și că nu o va demite pe ministra Justiției, Olesea Stamate, așa cum a cerut Igor Dodon. „Suntem gata să ne asumăm toate costurile, inclusiv căderea Guvernului”, a declarat șefa Executivului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!