„Domnul Pavel Filip s-a retras de la conducerea fracțiunii pentru a se concentra mai mult pe activitatea de partid, în special în teritoriu. Multe organizații trebuie resetate. Domnul Diacov a fost ales președintele fracțiunii. Cred că va fi o activitate eficientă”, a declarat Sergiu Sîrbu. 

Cât despre zvonurile că mai mulți deputați PDM ar urma să părăsească fracțiunea parlamentară, democratul a spus: „Sunt zvonuri alimentate de oponenții noștri, care și-ar dori să fim mai slabi. Fracțiunea rămâne consolidată, rămâne unită”.

Amintim că, inițial, fracțiunea PDM a fost condusă de Pavel Filip, însă, în luna iulie, acesta a renunțat să mai conducă grupul democraților în Parlament. Șefia a fost preluată de Dumitru Diacov. Între timp, Filip a devenit liderul Partidului Democrat.

La începutul lunii octombrie, democrații au anunțat că fracțiunea parlamentară va fi condusă, din nou, de Pavel Filip. Diacov a invocat atunci „eficientizarea lucrului în fracțiune”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!