Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Năstase spune că deși se află într-o alianță cu PSRM, Dodon a rămas adversarul său politic. „Este onorant pentru mine să fiu adversarul de care se teme Dodon. Nu am niciun fel de probleme. N-am fost niciodată nici prieteni, nici parteneri. Suntem adversari politici și așa vom rămâne”, a punctat vice-premierul.

Totodată, Năstase a declarat că nu președintele face agenda blocului ACUM, fiind întrebat despre invitația separată a PAS și PPDA la negocieri a lui Igor Dodon.

"

"

„Noi astăzi suntem un bloc unit, o forță unită și cel mai probabil se va merge împreună la o întâlnire cu fracțiunea socialiștilor. Președintele Dodon ce are cu asta? Nu ar trebui să aibă nimic. Din păcate, după trei ani, Dodon nu a înțeles cum funcționează statul. Sunt niște instituții. Azi este președinte, mâine lider formal, informal al PSRM”, a spus politicianul.

Amintim că pentru ziua de vineri Igor Dodon a invitat la Președinție separat fracțiunile PSRM, PAS și PPDA. Subiectul discuției este angajarea răspunderii Guvernului și eventualitatea votării în Parlament a unei moțiuni de cenzură.

Ședința plenară a Legislativului va avea loc vineri la ora 15:00. Deputații socialiști au pregătit deja o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, iar Igor Dodon a declarat că în proporție de 90 la sută Executivul va fi demis. „Suntem gata să ne asumăm toate costurile, inclusiv căderea Guvernului”, a declarat șefa Executivului, Maia Sandu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!