Update 18:25 Potrivit poliției, perchezițiile au fost desfășurate la întreprinderile ,,Moldovatransgaz”, „Șoldănești-Gaz”, ,,Ialoveni-Gaz”  și ,,Bălți-Gaz”. Oamenii legii au ridicat documente care ar fi relevante cauzei penale, dar și bani de proveniență necunoscută de la persoane publice.

„Materialul probatoriu ridicat va fi examinat pentru stabilirea circumstanțelor pe faptul implementării unei scheme frauduloase, care a cauzat aceste prejudicii”, a menționat poliția într-un comunicat.

Perchezițiile efectuate au legătură cu cele desfășurate în luna octombrie 2019, la societatea comercială ,,Ungheni-Gaz”, se mai precizează în comunicat. Mai exact, este vorba de o cauză penală deschisă pe faptul implementării unei scheme frauduloase care a adus prejudicii peste 20 de milioane de lei pentru Moldovagaz.

Dacă vinovăția persoanelor implicate va fi demonstrată, acestea riscă până la 15 ani de închisoare.

Update 11:20 Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP în comun cu procurorii PCCOCS efectuează percheziții la societățile comerciale „Moldovatransgaz”, „Șoldănești-gaz, ,,Ialoveni-gaz”, ,,Bălți-gaz”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!