„După o oră și 30 de minute de discuție, noi considerăm că vrem să păstrăm această coaliție, acest Guvern, să mergem împreună înainte, toate cele trei componente ale coaliției de guvernare. Dacă există probleme sau consideră că merge lent reforma Justiției, să se uite la ministra Justiției. Noi ne putem da aportul și prin asistență, dar și prin persoane profesioniste, însă pe noi ne-au desconsiderat”, a declarat Vasile Bolea.

„Dacă sunt frustrări, atunci nu trebuie să dai foc la casă sau la țară. Să retragă acest proiect, să discutăm în Parlament și să-l votăm în parlament. Noi, 36 de deputați, suntem gata să susținem orice reformă de reformare a Justiției și nu doar: pe plan social, economic, MAI, unde e un haos întreg”, a spus deputatul PSRM.

Scialiștii consideră că au urmat cu exactitate acordul de coaliție cu blocul ACUM. „O lună în urmă a fost semnat acordul privind guvernarea, care semnat inclusiv de prim-ministră, președinta Parlamentului și șeful statului, cât și de fracțiunile parlamentare. Acest acord a fost grav sfidat și încălcat de colegii din blocul ACUM și doamna prim-ministru. Inclusiv în ce privește reforma Justiției și combaterea corupției”;, a declarat deputatul Vasile Bolea.

Bolea a rupt demonstrativ acordul cu ACUM: „Sandu e o simbioză dintre Plahotniuc și Filat”

„Pe 6 noiembrie s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs, doamna prim-minsitru pe la spate, mișelește, a venit cu un proiect de angajare a răspunderii prin care dorește să preselecteze personal candidaturile la procurorul general, astfel desconsiderând cea mai mare fracțiune din Parlament, care până acum a susținut absolut toate propunerile blocului ACUM și acordul de guvernare”, a mai spus Bolea.

„Pe 6 noiembrie s-a schimbat regulile de joc în timpul jocului, doar Vladimir Plahotniuc făcea asta”, a mai spus el, rupând demonstrativ o hârtie, vrând să sugereze că așa au procedat cei de la ACUM cu înțelegerea semnată cu PSRM.

Mai mult, Bolea a asociat-o pe Maia Sandu cu „o simbioză dintre Plahotniuc și Filat”.

Au criticat din nou activitatea Guvernului

Socialiștii au criticat și activitatea Guvernului, chiar dacă spun că nu vor să-l demită.

„Au fost puse foarte multe întrebări referitor la dezastrul din sfera socială și economică. Cetățenii simt și dezastrul de la MAI. Acei cu diplome Harvard au adus țara într-o stare jalnică. Vrem să contribuim la scoaterea țării din această situație”, a adăugat Bolea.

Amintim că astăzi la ora 15:00 are loc ședința în plen a Parlamentului, unde socialiștii vor iniția, cel mai probabil, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu, care și-a angajat răspunderea, joi, de a modifica Legea Procuraturii astfel încât prim-ministrul să numească candidaturile pentru funcția de procuror general.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!