„Îmi doresc ca cetățenii români din Republica Moldova să profite la maxim de această facilitate oferită de statul român prin votul devansat din străinătate. Procesul de vot pentru alegerile de prezidențial a început astăzi și se va încheia duminică. Toate secțiile de votare sunt încadrate cu personal suficient. Avem toate echipamentele funcționale și spre deosebire de alegerile precedente, listele electorale sunt generate electronic, după ce actul de identitate este scanat. Am redus timpii tehnologici necesari”, a declarat Ioniță.

 AGORA amintește că cetățenii români din Republica Moldova vor putea vota trei zile la rând, începând de vineri, 8 noimebrie și până duminică, 10 noiembrie, între orele 7:00 și 21:00, la una din secțiile de votare deschise în țara noastră. 

În România, primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50%+1 din voturi - al doilea tur va avea loc pe 24 noiembrie. Pe lângă votul tradițional exprimat la orice secție de votare deschisă de statul român, alegătorii se pot înregistra pentru votul prin corespondență sau să solicite înființarea de secții de votare în străinătate mai aproape de domiciliul lor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!