„Am o întrebare pentru ei cum au votat proiectul în septembrie, el fiind similar cu cel pentru care și-a angajat guvernul răspunderea. Mecanismul nu se schimbă aproape deloc. În locul Ministerului Justiției candidații sunt propuși CSP-ului de prim-ministru. După mine schimbarea nu este esențială și nu diferă. Dacă ei au votat un proiect neconstituțional în septembrie, atunci să-și asume responsabilitatea”, a spus Stamate.

În context, șefa de la Justiție a vorbit și despre riscurile care pot apărea în urma actualei situații:

„Riscuri există în orice circumstanță. Dacă vine un guvern care vrea să oligarhizeze, să criminalizeze această țară, indiferent de modalitatea de desemnare a procurorului general, aceasta poate fi fraudată. Asta noi am văzut”.

"

"

Astăzi a avut loc ședința Parlamentului în cadrul căreia socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Anunțul a fost făcut imediat după prezentarea proiectului prin care Guvernul Sandu și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

Ulterior, Șefa Executivului de la Chișinău a declarat că cei ce se gândesc la voturile de săptămâna viitoare în susținerea moțiunii de cenzură să se gândească și la ce le vor spune cetățenilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!