„Misiunea CA este de a scoate la concurs cele două frevențe disponibilizate, ținând cont că opinia Ministerului Economiei și Infrastructurii este că chiar dacă trecerea la televiziunea digitală urmează să înceapă în scurt timp, este bine ca în timpul rămas până atunci, statul să obțină niște bani legali de pe urmă utilizării acestor două fregvențe de stat”, a menționat, președintele CA, Dragoș Vicol.

Dacă statul va decide să extindă termenul de trecere la digital, automat și licența pentru cele două frecvențe vor fi prelungite, s-a menționat în cadrul ședinței CA.

Contrazicând speculațiile în spațiul public, Consiliul a menționat că procedural aceștia nu pot acorda frecvența unui difuzor TV, acest lucru fiind posibil doar prin concurs.

Totodată, membrii CA au menționat că după trecerea la digitalizare, frecvențele terestre analogice nu dispar, ci sunt alocate telefoniei mobile și nu mai pot fi folosite de posturile de televiziune.

Menționăm că, în conformitate cu Acordul Internațional pentru Radiocomunicații, precum și deciziile naționale, la 1 martie 2020 Republica Moldova trebuie să efectueze tranziția televiziunii terestre analogice la televiziunea digitală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!