„Au mai rămas două-trei zile. Să se gândească. Sunt zile de odihnă. Să iasă la plimbare în pădure. Pădurea e frumoasă acum. Poate ceva se va schimba. Pădurea e galbenă. Am văzut că a purtat azi (n.r. – la ședința de vineri a Parlamentului) o eșarfă galbenă. Pădurea e galbenă acum, să se plimbe, acolo sunt multe, multe frunzulițe galbene. Le va aduna, se va gândi, poate ceva se va schimba”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Pe 8 noiembrie, prim-ministra a venit în fața deputaților pentru a prezenta proiectul de angajare de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii. Imediat după discursului Maiei Sandu, socialiștii au anunțat că înregistrează o moțiune de cenzură împotriva Executivului.

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități are la dispoziție 72 de ore pentru a examina moțiunea de cenzură. Ulterior, urmează să fie convocată o nouă ședință plenară, unde se va decide dacă pică sau nu Executivul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!