„Pentru popor nu contează cine sunt miniștrii și nici chiar cine este premierul. Sandu, Mandu, Candu. Dar Candu nu trebuie”, a spus Igor Dodon, menționând că a încercat să se exprime în rimă.

Amintim că, pe 8 noiembrie, socialiștii au înregistrat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

S-a întâmplat la scurt timp după ce șefa Executivului, Maia Sandu, a prezentat deputaților proiectul de angajare de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii. Potrivit documentului, prim-ministrul ar urma să înainteze Consiliului Superior al Procurorilor o listă scurtă cu cel puțin doi candidați pentru funcția de procuror general. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități are la dispoziție 72 de ore pentru a examina moțiunea de cenzură. Ulterior, urmează să fie convocată o nouă ședință plenară, unde se va decide dacă pică sau nu Executivul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!