Totul a pornit de la declarația lui Vasile Bolea, care a spus că socialiștii nu au atacat niciodată partenerii de coaliție și că au fost mereu corecți. S-a ajuns însă până la acuzații de contrabandă. 

Bolea: Nu noi am atacat, noi de fiecare dată am fost corecți.

Popșoi: Da, „torpedele” domnului președinte din fiecare săptămână împotriva miniștrilor, absolut nemotivate. Care e justificarea? Că a adus doamna Gavrilița 2 miliarde de lei în RM? Că dl Brînzan de dimineața până seara luptă cu schemele înrădăcinate?

Bolea: Unde-s banii? Așa-numitele scheme care au fost rupte. Trebuiau să aducă plus valoare la bugetul de stat, unde-s?

Popșoi: Schemele s-au oprit.

Bolea: Dacă s-au oprit, oamenii înseamnă că încep a lucra în alb.

Popșoi: Fumează mai mult? Dacă se oprește contrabanda de țigări, care e venitul la stat, se fumează mai mult în RM?

Bolea: Dacă se închide contrabanda, oamenii trebuie să găsească căi legale prin care să exporte lucrurile date.

Popșoi: Țigările acelea sunt de așa calitate, că pe piața UE nu le poți vinde.

Bolea: Dar dvs de unde știți? Sau ați făcut contrabandă până acum?

Popșoi: Ia gros obraz aveți. Eu am făcut contrabandă? Cum să aveți asemenea tupeu să spuneți asta? Eu care un leu în viața mea n-am furat.

Bolea: Super.

Amintim că, pe 8 noiembrie, prim-ministra a venit în fața deputaților pentru a prezenta proiectul de angajare de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii. Imediat după discursului Maiei Sandu, socialiștii au anunțat că înregistrează o moțiune de cenzură împotriva Executivului.

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități are la dispoziție 72 de ore pentru a examina moțiunea de cenzură. Ulterior, urmează să fie convocată o nouă ședință plenară, unde se va decide dacă pică sau nu Executivul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!