Filmuleţul, care prezintă evoluţia graficelor de vânzări, face parte dintr-o serie de materiale video similare publicate pe platforma online YouTube în contul „Data is Beautiful”, scrie Mediafax.

Graficele arată modul în care s-au schimbat gusturile muzicale ale publicului larg de-a lungul deceniilor, de la The Beatles, Elvis Presley, Led Zeppelin la Pink Floyd, The Eagles, Michael Jackson, trupele de băieţi, trecând prin dominaţia genului pop şi, în ultimii ani, rap/hip-hop.


Artiştii sunt ierarhizaţi după vânzările anuale record înregistrate la nivel mondial, ajustate pe medii calculate pe perioade de 12 luni. Datele din ultimii ani includ şi vânzările digitale de single-uri raportate de distribuitorii de muzică şi serviciile de streaming.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!