Valentina Naforniță: „Întotdeauna am știut cine sunt și de unde vin”

Valentina Naforniță: „Întotdeauna am știut cine sunt și de unde vin”

Valentina Naforniță este o tânără talentată originară din satul Cuhnești, raionul Glodeni, care a muncit enorm și a cucerit cele mai mari scene ale lumii. Soprana a făcut ca numele său și al țării noastre să fie auzit în întreaga lume prin vocea sa incofundabilă. Artista a oferit un interviu sincer pentru EA.md, în care a vorbit despre primul CD pe care urmează să îl lanseze, dar și despre următoarea sa vizită la Chișinău pentru a susține evenimentul anual „Gala Generozității”.

Ai cucerit scenele marelor case de operă și inimile a sute de mii de iubitori de muzică. Ai avut un debut spectaculos la Opera din Viena. Am vrea să știm dacă mai ai în gând o scenă a lumii pe care ai vrea să o cucerești?

„Cel mai important pentru un artist este să pătrundă în sufletele oamenilor și să rămână acolo mult timp! Viena este casa mea. Este locul care m-a crescut și mi-a oferit un început de carieră la care nici nu visam. Sigur, sunt și alte scene importante pe care am cântat și aș vrea să mă mai întorc, cum ar fi Paris, Milano, Berlin, Moscova, Praga, Lausanne, Hamburg, astea sunt doar câteva. Nu mă opresc aici, iar globul pământesc e mare”.

Cine este artistul sau artista cu care ai vrea să faci un duet?

„Sincer, chiar nu pot să mă gândesc la un nume. Am avut vise din astea, iar ele s-au realizat deja. Visul meu era să cânt cu cei mai buni și să învăț de la ei, ca Dmitri Hvorostovsky sau Juan Diego Florez, sau Elina Garanca, Jose Carreras! Este important să visezi”.

Știm că muncești de zor la primul tău CD, care este așteptat cu ardoare de toți fanii tăi. Vedem și la tine pe Instagram că va fi o adevărată bijuterie muzicală. Ce înseamnă acest album pentru tine?

„Primul meu CD „Romance”. Acest proiect mi-a venit în minte cu câțiva ani în urmă și de atunci am muncit zi de zi la realizarea lui. Pentru realizarea acestui CD am avut nevoie de foarte multe persoane care se ocupă de diferite aspecte ale acestuia. Sunt foarte fericită și mândră pentru rezultatul final. Abia aștept să ajungă în mâinile și la urechile oamenilor și sper din suflet să le placă”.

Povestește-ne de când ai început să muncești la el și de ce este atât de special?

„Este special pentru că este primul CD solo al meu. Este un debut. L-am înregistrat în luna iunie, iar de atunci muncim împreună cu agentul, regizorul de sunet, casa de discuri, la fiecare detaliu ce nu ține doar de partea muzicală. Este ceva nou pentru mine, însă mă bucur ca am fost implicată în tot lucrul.

Repertoriul CD-ului mă reprezintă atât de mult și îmi este atât de aproape de suflet. Am introdus multe arii de Mozart, Ceaikovski și Dvorak, dar și ceva foarte special și nou pentru publicul de peste tot. Am introdus trei lucrări ale Maestrului Eugen Doga. Când am înregistrat aceste piese cu minunata orchestră din München, am avut emoții de nedescris. CD-ul va fi lansat oficial worldwide pe data de 10 ianuarie 2020!”.

Recent, ai apărut pe coperta din noiembrie a legendarei reviste germane „Das Opernglas”. Ce emoții ai simțit când ți-ai văzut chipul pe revista în care au apărut cele mai mari nume mondiale din operă?

„Sunt foarte onorată! M-am bucurat atât de mult când am aflat cu ceva timp înainte de la managerul meu că această revistă vrea un interviu, dar și coperta pentru următorul număr. Iar cel mai frumos moment a fost acela când am primit acasă un plic mare cu câteva numere ale revistei și cu coperta mea. Toate aceste aspecte, ce nu țin neaparat de actul artistic, sunt importante pentru noi și eu nu pot decât să mă bucur de tot ce mi se întâmplă. Știu însă că totul se datorează muncii individuale, dar și de echipă, a mai multor oameni care îmi sunt alături și mă susțin de-a lungul carierei”.

De ce ai ales să porți pe copertă o ie fenomenală, creată de Valentina Vidrașcu?

Întotdeauna am știut cine sunt și de unde vin. Atunci când am hotărât să lucrez la coperta CD-ului, am știut sigur că vreau să fiu autentică, romantică, o moldoveancă adevărată, iar creațiile Valentinei Vidrașcu mă reprezintă cel mai bine. Poza de pe coperta „Das Opernglas” este de la acea ședință și am ales-o împreună cu cei de la revistă”.

Pe final, vrem să ne spui despre venirea ta în curând la Chișinău. Ce te face să te implici și să susții Gala Generozității, cât și organizația pe care o patronezi?

„Eu cred că momentul în care mi s-a propus să mă implic în tot ce înseamnă Gala Generozității și Patron CCF a fost unul dintre cele mai importante momente din viața mea. Ce este mai frumos decât Copilăria acasă, în familie? Eu și acum mă hrănesc cu minunatele amintiri și experiențe din copilărie și știu că datorită acelor ani sunt cine sunt. Nu pot să nu mă implic. Îmi doresc ca toți copiii să fie alături de familie și să crească în dragoste și armonie, pentru că asta e cel mai important”.

Cum poate muzica și frumosul să creeze o lume mai bună?

„Dintotdeauna s-a știut că arta, muzica ne unește. Iar unirea este o forță magică! Eu nu știu cum, dar probabil, sunt vibrații foarte puternice și pozitive atunci când asculți muzică bună, vezi ceva frumos. Te inspiră. Te face să iubești. Te face să dăruiești”.

Vezi și aceste știri
Digul pe direcția localităților Țiganca - Rînzești a fost întărit de un echipaj de salvatori

Digul pe direcția localităților Țiganca - Rînzești a fost întărit de un echipaj de salvatori

India a devenit a treia cea mai afectată țară de criza COVID-19

India a devenit a treia cea mai afectată țară de criza COVID-19

Mai mulți locuitori ai capitalei vor rămâne fără apă potabilă timp de două zile

Mai mulți locuitori ai capitalei vor rămâne fără apă potabilă timp de două zile

Advertoriale
Transferurile rapide de la Victoriabank îți aduc premii bănești

Transferurile rapide de la Victoriabank îți aduc premii bănești

Huawei P40 Pro: poate fi customizat cu cele mai tari aplicații internaționale, are cea mai bună cameră foto de pe piață și arată impecabil din orice unghi

Huawei P40 Pro: poate fi customizat cu cele mai tari aplicații internaționale, are cea mai bună cameră foto de pe piață și arată impecabil din orice unghi

Valentina Burunciuc a dedicat 38 de ani la Vinăria Purcari: „E lucru de răspundere cu vinul, lucrezi atent toată ziua, cântărești și nu îți pierzi concentrarea.”

Valentina Burunciuc a dedicat 38 de ani la Vinăria Purcari: „E lucru de răspundere cu vinul, lucrezi atent toată ziua, cântărești și nu îți pierzi concentrarea.”

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Inna Polișciuc, tânăra care își petrece viața în căutarea cadrului perfect (FOTO)
  Oameni ca tine: Inna Polișciuc, tânăra care își petrece viața în căutarea cadrului perfect (FOTO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament” cu Vladimir Voronin: Cine-i Ceburașka, paznic la harbuzărie și ce crede ex-președintele despre tușonka de la Condrița (AUDIO)
 • Oameni ca tine: A transformat dragostea pentru gătit în artă. Povestea Tatianei Raețcaia, tânăra care a înnebunit bucureștenii cu gustul deliciilor moldovenești (VIDEO, FOTO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Enciclopedia „Vreau să știu partidele” și de ce alegerea unei denumiri de formațiune seamănă cu un joc de păcănele (AUDIO)
 • Dumitru Orescu - Business în agricultură, seceta, investiții, pierderi de milioane | Nota de Plată
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Un proiect grandios de educație financiară va fi lansat la nivel național și patronat de o...
 • Înghețată cu fructe, ciocolată și nuci, preparată acasă în doar câteva minute (Video)
Cele mai populare
 • 1
  Gațcan iese la rampă, din nou: Își retrage plângerea depusă la Procuratura Generală (VIDEO)
 • 2
  Primul director al ANRE a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19
 • 3
  Canicula își ia vacanță pentru câteva zile. Vezi cum va fi vremea săptămâna viitoare
 • 4
  „Nici Sandu, nici partenerul ei Candu nu au dreptul să împiedice Guvernul”: Chicu cere, din nou, deputaților să susțină angajarea răspunderii
Autentificare