Șapte ani de detenție și o amendă de 0,4 milioane de lei. A fost pronunțată sentința pentru fostul procuror Gheras

Șapte ani de detenție și o amendă de 0,4 milioane de lei. A fost pronunțată sentința pentru fostul procuror Gheras

Fostul procuror, Gheras Corneliu, a fost condamnat la șapte ani de detenție pentru corupere pasivă, săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică. O decizie în acest sens a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți, la 8 noiembrie, informează procurorii anticorupție. Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Astfel, inculpatul își va ispăși cei șapte ani de detenție în penitenciar de timp închis. Suplimentar, pedeapsa prevede și aplicarea unei amenzi de 0,4 milioane lei. Totodată, a fost menținut sechestrul, fiind confiscate în contul statului suma de 17 mii de euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracțiune, iar inculpatul fiind luat sub strajă direct din sala de judecată.

Amintim că procurorul din cadrul Procuraturii Edineț a fost achitat de prima instanță. Verdictul fiind dictat de către Judecătoria Edineț.

Respectivul magistrat a fost eliberat din funcție în primăvara anului 2017, după ce Procurorul General a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii, în acest sens, iar dosarul penal intentat pe numele său a fost transmis în judecată. Mai exact, procurorul era acuzat de pretinderea şi primirea a 20 de mii de lei de la o persoană ce era urmărită penal pentru furtul unui telefon mobil, iar acesta asigurând conducerea urmăririi penale a solicitat banii în schimbul încetării acesteia.Potrivit oamenilor legii au determinat că cadrul acţiunilor de urmărire penală, s-a confirmat comportamentul coruptibil al procurorului, care a primit banii în trei tranşe: prima dată 10 mii de lei, iar ulterior, câte 5 mii, fiind reţinut imediat după primirea de la petiţionar a ultimei tranşe de bani – depistată şi ridicată în cadrul percheziţionării automobilului personal.

Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.