Șeful Comisiei securitate din Parlament: Dodon negociază în secret cu PD. Când spune că va fi demis Guvernul și ce partajări se vor face

Șeful Comisiei securitate din Parlament: Dodon negociază în secret cu PD. Când spune că va fi demis Guvernul și ce partajări se vor face

„Din surse confidențiale, am obținut informații că președintele Dodon ar purta negocieri secrete cu reprezentanții PD, la care se discută partajarea instituțiilor statului, inclusiv a celor care nu pot fi partajate politic”, a sris Chiril Moțpan pe contul său de Facebook.

„Aceleași surse confidențiale afirmă că PSRM și-ar dori să-și mențină controlul asupra Armatei Naționale, Serviciului de Informații și Securitate, dar și să preia Ministerul de Interne și alte instituții strategice pentru securitatea statului”, a mai scris Moțpan.

Publicitate

„Ni s-a mai spus – și acest lucru pare plauzibil – că luni, 11 noiembrie, Igor Dodon va adresa conducerii blocului ACUM mesajul că unica posibilitate de a soluționa criza și de a nu cere demisia Guvernului este retragerea inițiativei Maiei Sandu de asumare a răspunderii pentru modificările la Legea procuraturii. Dodon va acorda termen blocului ACUM până marți. Același mesaj va fi transmis luni și ambasadorului SUA, căruia Dodon îi va da asigurări că va promova în continuare o politică neagresivă în raport cu Occidentul, dar și va aprofunda relațiile cu acesta”, spune deputatul.

„Igor Dodon este conștient că blocul ACUM nu își va retrage inițiativa, iar marți, 12 noiembrie, el va demite Guvernul. În cadrul discuțiilor secrete cu PD în vederea creării unei coaliții formale sau neformale, în particular despre votarea unui guvern minoritar, el insistă ca Ion Chicu, consilier prezidențial, fost ministru al finanțelor, sa fie prim-ministru. Dodon este dispus sa acorde PD funcții de miniștri, cu excepția următoarelor ministere și funcții, care vor fi ale PSRM:

- MAI (îl propune pe Gheorghe Cavcaliuc);- MAEIE;- Ministerul Finanțelor;- Ministerul Apărării;- Vicepremier pentru reintegrare;- SIS;- Procuratura.

Concomitent, la nivel de Parlament, Dodon insistă ca președinte al Parlamentului să fie in continuare Zinaida Grecianîi, dar să preia și conducerea Comisiei juridice numiri și imunități; Comisiei buget si finanțe; Comisiei securitate, apărare si ordine publică”, se mai arată în mesaj.

„În discuțiile secrete cu PD, Igor Dodon promite că va închide toate dosarele penale ale democraților și le va asigura garanții în acest sens. De asemenea, se discută despre pregătirea materialelor compromițătoare la adresa lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu, astfel încât aceștia să nu mai poată reveni la rolul lor de lideri ai protestelor stradale, dar și în politică în general”, a adăugat Moțpan.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fchiril.motpan%2Fposts%2F2754991454551428&width=500

Citește și: Luni aflăm data la care plenul Parlamentului va dezbate moțiunea contra Guvernului Sandu

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal