Graficul de execuție presupune câte patru probe pe noapte, iar defectele din stratul de drum să fie acoperite până dimineață. Lucrările încep diseară, la orele 21:30, de la strada Ion Creangă. Porțiunile au fost delimitate cu culoare roșie. 

Măsurile reprezintă a doua etapă de expertiză. Municipalitatea își dorește să determine astfel, cine se face vinovat de calitatea joasă a lucrărilor de asfaltare. Potrivit lui Boldurescu, expertiza a fost solicitată încă în 2017. Pentru aceasta va fi alocată suma de 1 milion de lei, iar primele rezultate vor fi gata peste 60 de zile.

„Această expertiză va permite să luăm măsuri cu defecțiile care sunt și de a fi folosiți acei bani care au fost reținuți pentru garanția bancară”, spune Boldurescu.

„Am solicitat și procedura de îngheț-dezgheț. Este o procedură care durează până la 60 de zile, deoarece include mai multe cicluri de îngheț-dezgheț, ca într-o iarnă pe care urmează să o avem. În aproximativ două săptămâni vom avea un rezultat aproximativ. Este evident că una din părți este vinovată” a menționat șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Amintim că proiectul de reabilitare a bulevardului Ștefan cel Mare a inclus nu doar artera principală a capitalei, ci și alte două străzi  - Vasile Alecsandri și Negruzzi. Acesta a costat 22 milioane de euro, bani împrumutaţi de Primărie de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al Uniunii Europene şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!