Nu e problema moțiunii. E problema existenței unei noi majorități în Parlament, iar noi suntem niște ostatici. Nu pentru asta am venit în Parlament.

„Din informațiile pe care le avem, în jur de 15 deputați PD ar fi dispuși să voteze demiterea Guvernului pentru resetarea Alianței și formarea unei coaliții cu acești transfugi. Mai important este că am primit semnale că s-ar pune la cale ceva, dar eram ocupați cu guvernarea și nu le-am dat importanță. Auzeam că se pune la cale un asemenea grup de binevoitori din partea PD pentru a da jos această coaliție. Aceste lucruri nu se fac în 2-3 zile. Am avut așa experiențe în legislaturile precedente. Cu deputații se lucrează temeinic de săptămâni întregi. Ar exista un număr de deputați cu care s-au dus munci profilactice și ei ar fi gata să voteze moțiunea”, a spus Popșoi.

AGORA amintește că luni, Comisia juridică, numiri și imunități s-a convocat în ședință de la ora 11:00 pentru a examina moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Maia Sandu, depusă vineri, 8 noiembrie, de fracțiunea PSRM.

Comisia a dat un aviz consultativ pe marginea moțiunii de cenzură asupra angajării de răspundere a Guvernului Sandu. La ședință au venit doar deputații PSRM și PD.

Biroul permanent al Parlamentului a stabilit că marți, la ora 10:00, plenul Parlamentului se convoacă pentru a dezbate moțiunea de cenzură a PSRM contra Guvernului Sandu. Pentru ca aceasta să treacă, socialiștii au nevoie de încă 15 voturi, în plus la ale lor 36. În timp ce democrații nu zic nici da, nici nu, Guvernul Sandu se pare că deja își „face bagajele”. Mai multe ministere au prezentat rapoarte de activitate pentru ultimele cinci luni, iar Maia Sandu urmează chiar să prezideze și o ședință a Executivului, la ora 8:00 dimineața, cu două ore înainte de dezbaterea moțiunii. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!