Astfel, Ceban deja a dat dispoziție ca turnichetul de la intrarea în edificiu să fie înlăturat, iar lumea care vine la primărie să nu mai fie nevoită să lase acte de identitate la pază. „O să fiți surprinși de schimbările pe care o să le fac în clădire”, a spus primarul. 

Coincidență sau nu, dar în ajun trecerile de pietoni din preajma edificiului au fost revopsite. „Asta se face ca și în alte locuri. Nu știu dacă intenționat. Voi fi mai mult în teren și voi vedea cum se fac lucrurile”, a spus la acest subiect Ceban. 

Totodată, noul primar a menționat despre intenția de a demara un audit intern pentru a evalua situația până în prezent. Acesta a cerut să i se prezinte rapoartele financiare pentru sfârșit de an. Ceban a menționat că deși nu există o înțelegere cu cei din ACUM vis-a-vis de CMC, acesta a discutat deja cu fiecare consilier și este sigur că va fi susținut în proiectele sale.

Cât despre șefii de direcții, noul primar nu este sigur dacă va demite sau nu pe cineva. „Așteptăm să fie evaluată situația”, a spus Ceban.

Reprezentanții presei au ținut să-i amintească lui Ceban despre promisiunile de a demola clădirirle neautorizate. „Am promis o intervenție în sensul clădirilor neautorizate și aceasta va fi”, a punctat noul primar.

Ulterior, acesta a mers prin cabinetele angajaților din primărie cu care s-a salutat. Mâine se va desfășura prima ședință operativă a primăriei.

Amintim că Ion Ceban va conduce capitala în următorii patru ani. Potrivit rezultatelor alegerilor locale, acesta l-a învins pe contracandidatul său din partea blocului ACUM, Andrei Năstase. Mandaul de primar al lui Ceban a fost validat la 11 noiembrie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!