Diacov a fost primul reprezentant al democraților care a luat cuvântul.

„Sigur că discutarea moțiunii de cenzură este un eveniment neobișnuit pentru orice partid. Noi, ca toți participanții la acest dialog, avem și noi emoții”, a glumit democratul.

„Noi am mai fost martori la așa evenimente, dar acum avem un sentiment foarte confuz. Mie-mi pare că chestia asta cu procurorul a fost un pretext pentru acest conflict. Și acest love-story de acum câteva luni se termină. După mine, problema procurorului general era ușor de rezolvat dacă reprezentanții coaliției se așezau să discute”, s-a dat Diacov cu părerea.

Până la urmă, el și-a adresat și întebarea. „Dna prim-ministru, odată cu moțiunea de cenzură se fixează decesul coaliției sau terminarea dragostei? Sunete de la Bruxelles, sunete de la Washington, de la București... Noi la fracțiune am așteptat să ne spuneți cum vedeți mai departe activitatea Guvernului. Dacă s-a terminat o dragoste, trebuie să înceapă alta”, a râs Diacov.

Într-un final, Maia Sandu i-a răspuns că acest Guvern are o singură dragoste: cea pentru popor.

Amintim că democrații au spus, inițial, că vor susține „orice altă propunere de demitere a Executivului”. Totuși, luni, Sergiu Sîrbu nu s-a arătat atât de categoric. Prezent la comisia juridică, acesta a spus că „votul politic nu s-a decis încă”. Dacă fracțiunea PD, care numără 30 de deputați, va susține moțiunea de cenzură, Guvernul Sandu ar putea pica cu aproape 2/3 din voturile deputaților. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!