„În primul rând, în ceea ce ține de această moțiune: e pe angajarea răspunderii. Tot ce ați spus pe domeniul social – nimeni nu le-a refuzat și au fost susținute de PSRM. Asta ca o remarcă.

Acum așa: ați spus că nu aveți timp pentru a aștepta cu reforma justiției. Nu ați consultat PSRM, nici blocul ACUM. Nici măcar miniștrii nu au cunoscut că urmați să vă angajați răspunderea.

Prin această angajare de răspundere ați încercat prin contrabandă să introduceți un proiect anticonstituțional. Nu credeți că e un derapaj democratic din partea dvs. personal?”, a întrebat Bolea.

Sandu i-a oferit o replică: „În primele aliniate ale moțiunii depuse de dvs., ați spus că acest Guvern a dus la înrăutățirea situației sociale și economice. De aceea eu am ținut să vă răspund la aceste acuzații. Dacă m-am consultat sau nu cu blocul ACUM? Am auzit că ați încercat să ne filați. Nu avem nimic de ascuns, nu cheltuiți bani.

Vreau să vă spun că această lege, despre care spuneți că este neconstituțională, cum se face că Legea cu privire la Procuratură, modificată în septembrie, este constituțională?”, a răspuns Sandu.

Amintim că după ce șefa Executivului, Maia Sandu a anunțat despre angajarea răspunderii, de a modifica Legea Procuraturii astfel încât prim-ministrul să numească candidaturile pentru funcția de procuror general, socialistul Vasile Bolea a ieșit într-un briefing de presă unde declara că își dorește păstrarea coaliției cu blocul ACUM, dar și Guvernul Maia Sandu. 

Acesta însă, nu a ezitat să rupă public Acordul PSRM-ACUM. „Pe 6 noiembrie s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs, doamna prim-minsitru pe la spate, mișelește, a venit cu un proiect de angajare a răspunderii prin care dorește să preselecteze personal candidaturile la procurorul general, astfel desconsiderând cea mai mare fracțiune din Parlament, care până acum a susținut absolut toate propunerile blocului ACUM și acordul de guvernare”, a spus Bolea.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!