„Șeful statului a venit în fracțiunea noastră cu inițiativa de avea consultări pe marginea unor eventuale coaliții de viitor. Mâine vom merge la această întâlnire. Fracțiunile vor merge separat la o întâlnire cu președintele. Deja ține de ai dacă vor să meargă sau să nu meargă.

Începem practic de la etapa zero. Am întâlnit mai mulți deputați din Blocul ACUM care își doresc o discuție pe acest subiect. Noi am zis clar că nu suntem împotrivă. Și noi ne dorim aceste discuții.

Noi nu discutăm acum un eventual Guvern cu PD. Noi discutăm acum oportunitatea de a ne întâlni cu cei din Blocul ACUM, deoarece și ei și noi ne dorim acest lucru. Liderii pot avea careva supărări, însă noi vedem cea mai bună formulă să avem aceste discuții. Noi nu am discutat opțiunea de a discuta cu PD-ul, noi am discutat opțiunea de a discuta cu Blocul ACUM.

Există și probabilitatea alegerilor anticipate. Dar cred că acesta este cel mai sumbru scenariu care poate fi. Cel mai optimist este să începem de la zero cu colegii din ACUM. În mai erau categorici. S-a reușit formarea unui Guvern. Poate în grabă, prim-ministra nu a reușit să selecteze unii miniștri. Maia Sandu trebuie să lase deoparte emoțiile”, a spus socialistul, Grigore Novac.

Amintim că Executivul condus de Maia Sandu a fost demis în cadrul ședinței Parlamentului de marți. Majoritatea voturilor a fost asigurată de fracțiunile PSRM și PDM. Înainte de vot, prim-ministra Maia Sandu a citit un raport privind activitatea Guvernului. Pentru moțiune au votat 63 de deputați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!