„La ora 10 invit fracțiunea PSRM la consultări. La ora 11 invit deputații din blocul ACUM, la ora 12 deputații din fracțiunea PDM, iar la ora 13 invit deputații din Partidul Șor la reședința stat din strada Nicolae Iorga”, a anunțat Dodon.

Citește și: Ce urmează după demiterea Guvernului Sandu? Mingea e pe terenul lui Dodon

„Avem acum o criză politică și ea trebuie depășită, pentru a nu se transforma în una socială. [...] Voi avea grijă ca viitorul Guvernul să fie unul eficient, să facă o reformă reală a justiției, care va promova o politică externă echilibrată. [...] Voi sprijini viitorul Guvern, fără derapaje antidemocratice și anticonstituționale”, a mai spus Dodon.

„Pot să vă promit: următorul Guvern va face reforme”, a adăugat el, sugerându-le celor de la ACUM și PSRM să găsească rapid un numitor comun și să formeze un nou Guvern. „Iar eu voi înainta imediat candidatura la prim-ministru și putem avea un nou Guvern la începutul săptămânii viitoare”, a conchis liderul neformal al PSRM.

Vezi și: „A existat o speranță, dar nu a fost o surpriză”. Ce va face Maia Sandu după demitere (VIDEO)

Amintim că Executivul condus de Maia Sandu a fost demis marți prin votul a 63 de deputați socialiști și democrați.

Înainte de vot, prim-ministra Maia Sandu a citit un raport privind activitatea Guvernului.

Citește și: „Acest vot transmite semnale îngrijorătoare”. UE și România, primele reacții la demiterea Guvernului Sandu

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!