Potrivit rezultatelor alegerilor din 20 octombrie, 22 de fotolii din Consiliul municipal vor fi ocupate de socialiști, din parte Blocului ACUM vor accede în primărie 19 consilieri, Partidul Liberal va fi reprezentat în CMC de trei persoane, din partea PDM vor fi două mandate, fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari și de Veaceslav Nedele. 

Partidul Șor va deține două mandate în CMC, Partidul Unității Naționale s-a ales cu un singur mandat- Octavian Țîcu, Mișcarea Forța Nouă va fi reprezentată în CMC de Victor Chironda, iar PCRM de Nicolai Rusol.Tot la 15 noiembrie, în prima ședință se vor convoca consilierii din raionul Basarabeasca, Fălești, Sîngerei și Rezina.

Amintim că noul primar ales al capitalei, Ion Ceban, s-a prezentat în dimineața zilei de marți la Primăria Chișinău. Ceban a menționat că deși nu există o înțelegere cu cei din Blocul ACUM vis-a-vis de CMC, acesta a discutat deja cu fiecare consilier și este sigur că va fi susținut în proiectele sale.  

Anterior, socialiștii au spus că sunt deschiși să facă alianță cu blocul ACUM. Primarul ales, Ion Ceban, a declarat că, în caz contrar, PSRM ar putea căuta patru voturi printre ceilalți consilieri. De cealaltă parte, co-președintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a spus că exclude o coaliție cu socialiștii în CMC

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!