„Dna prim-ministru, la 100 de zile ați spus că sunteți pe o corabie, ați acoperit găurile, aveți merinde. Iată că la cinci luni ați luat decizia să fugiți de pe această corabie. După o lege nescrisă, un căpitan părăsește corabia ultimul, numai după ce s-a asigurat că toți pasagerii sunt în siguranță. Dvs fugiți de pe corabie, lăsând pasagerii în ajun de iarnă fără ajutoare sociale, țara fără buget, antreprenorii fără previzibilitate, oamenii – fără speranță”, a declarat Pavel Filip.

„V-ați amintit de comparația noastră cu căpetenia. Căpitanul dvs, în iunie, ca un fricos, v-a lăsat pe toți cu ochii în soare și de la ultima ședință a consiliul politic a luat avionul și a fugit. Căpitanul nostru a stat până la ultimul moment și va sta până la ultimul moment cu cetățenii. Căpitanul vostru a ales să stea cu banii furați din scheme, din laundromat. Eu vorbesc cu tragere de inimă, nu citesc ca dvs. Asta e marea diferență, mie nimeni nu-mi scrie. Mie sufletul îmi spune ce să vorbesc. Căpitanul dvs a ales să fugă cu banii și cu cei care l-au slujit”, a menționat Igor Grosu.

Pe 12 noiembrie, Parlamentul a demis Executivul condus de Maia Sandu prin votul a 63 de deputați democrați și socialiști. Guvernul demis își va continua mandatul până la depunerea jurământului de către un alt Guvern. Acesta va îndeplini însă numai funcţiile de administrare a treburilor publice, ceea ce exclude guvernarea prin hotărâri de Guvern și promovarea proiectelor de lege.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!