Totul a pornit de la un regulament, propus de Zinaida Greceanîi, care a fost votat la începutul ședinței. Potrivit acestuia, deputații aveau la dispoziție două minute pentru a-și formula întrebarea, iar prim-ministra – două minute pentru a răspunde.

Deseori, vorbitorii nu au ținut cont de această limitare, spre nemulțumirea președintei Parlamentului. „Stimați colegi, vă rog să vă țineți de regulament”, a precizat socialista de fiecare dată.

Vezi și: Nu au putut împărți tribuna Parlamentului. Țîcu: „Dacă nu îmi dați cuvântul, o să stați aici până mâine dimineața” (FOCUS)

Pe 12 noiembrie, Parlamentul a demis Executivul condus de Maia Sandu prin votul a 63 de deputați democrați și socialiști. Guvernul demis își va continua mandatul până la depunerea jurământului de către un alt Guvern. Acesta va îndeplini însă numai funcţiile de administrare a treburilor publice, ceea ce exclude guvernarea prin hotărâri de Guvern și promovarea proiectelor de lege.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!