„Chiar dacă Maia Sandu va renunța la o nouă coaliție cu noi, noi vom găsi o soluție pentru continuarea proiectelor. O soluție ar fi și guvernul minoritar, și alegerile anticipate. Noi suntem mereu gata. Mizăm pe voturile deputaților din Parlament. În Blocul ACUM nu există o singură viziune. Admit că unii deputați din Blocul ACUM ar putea susține un guvern minoritar”, a spus Lebedinschi.

Mai mult, socialistul nu exclude nici posibilitatea unei coaliții cu PD:

„Admit și că PD va vota un eventual guvern minoritar. Nu am discutat despre o coaliție cu PD, nu o văd până când, dar nu o exclud. Vedem ce spune Consiliul Republican”.

În context, Adrian Lebedinschi a precizat că demiterea Guvernului Sandu nu va influența relațiile internaționale ale țării noastre. „Nu văd niciun motiv care ar servi la sistarea relațiilor dintre Moldova și UE. Ne propunem să avem relații bune și cu estul și cu vestul. Vrem să aducem UE în moldova sub aspectul condițiilor de trai. Când va veni delegația UE în Moldova se vor convinge că lucrurile merg bine”, a conchis deputatul PSRM.

AGORA amintește că Executivul condus de Maia Sandu a fost demis în cadrul ședinței Parlamentului de marți. Majoritatea voturilor a fost asigurată de fracțiunile PSRM și PDM. Înainte de vot, prim-ministra Maia Sandu a citit un raport privind activitatea Guvernului. Pentru moțiune au votat 63 de deputați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!