„În acest Parlament există o singură formulă de coaliție: între socialiști și Blocul ACUM. Am tras linia, a plecat un Guvern care nu a făcut față lucrurilor, au stat cinci luni, au plecat. Dacă nu plecau din cauza asta, plecat din cauza criminalității și problemelor în economie. Acum cei din Blocul ACUM trebuie să propună o altă candidatură și să discute cu socialiștii. Dacă mâine găsesc un numitor comun, poimâine sunt gata să înaintez și va fi votat repede” a declarat Igor Dodon.

Șeful statului susține  că până la începutul lunii decembrie Moldova trebuie să aibă un Executiv investit:

Ideal ar fi ca până la începutul lunii decembrie să avem un guvern investit:

„Dacă nu, președintele își va asuma responsabilitatea pentru un guvern tehnocrat și va cere votul de încredere în Parlament. 36 de socialiști mă vor susține și vom vedea dacă mai votează cineva”.

AGORA amintește că Executivul condus de Maia Sandu a fost demis în cadrul ședinței Parlamentului de marți, 12 noiembrie. Majoritatea voturilor a fost asigurată de fracțiunile PSRM și PDM. Pentru moțiune au votat 63 de deputați. P. Șor s-a abținut de la vot.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!