„Coloana vertebrală a programului de guvernare al Maiei Sandu a fost instalarea unui sistem de justiție independent cu un procuror general independent, care ar ajuta la salvarea Moldovei de corupție și la apărarea statului de drept. Cetățenii solicită și se așteaptă la aceste schimbări de ani de zile, iar asta este ceea la ce guvernul Sandu lucra deja”, a spus Daul.

Oficialul a precizat că Partidul Popular European este alături de partidele de centru-dreapta din Moldova și va continua să își susțină eforturile pentru a fi o voce puternică de opoziție pentru depolitizarea instituțiilor moldovenești și democratizarea țării:

 „O schimbare de putere nu elimină următorul guvern moldovenesc de responsabilitățile acordului său de asociere UE-Moldova. Dimpotrivă, acum mai mult ca niciodată vom monitoriza îndeaproape evoluțiile din țară, reformele, precum și respectarea condiționărilor UE pentru orice sprijin financiar prezent sau viitor" AGORA amintește că după ce Cabinetul de Miniștri condus de Maia Sandu a fost demis, astăzi, cu votul a 63 de deputați, mai multe instituții internaționale au venit cu reacții. Amabasada Statelor Unite ale Americii a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că regretă situația creată la Chișinău, dar a precizat că prioritățile SUA cu privire la țara noastră rămân neschimbate. Și Uniunea Europeană și România au emis câte un comunicat de presă în care au condamnat votul de neîncredere acordat Executivului condus de Maia Sandu. UE susține că votul PD-PSRM „transmite semnale îngrijorătoare” cu privire la procesul de reforme în R. Moldova. 

Executivul condus de Maia Sandu a fost demis în cadrul ședinței Parlamentului de marți, 12 noiembrie. Majoritatea voturilor a fost asigurată de fracțiunile PSRM și PDM. Pentru moțiune au votat 63 de deputați. P. Șor s-a abținut de la vot.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!