„Principalele probleme, planurile operaționale până la sfârșitul anului și ideile pentru anul viitor. Am venit în această funcție cu un program concret, cu obiective concrete și vreau să vă spun că sunt deschis pentru orice idee bună care vine pentru a o forma și a o executa”, a spus Ceban.

Totodată, noul edil a sublinia că de o atenție deosebită trebuie să se bucure acțiunile ce țin de pregătirea orașului pentru sezonul rece:

„Persoanele responsabile de ceea ce ține de gestionarea pe perioada rece a anului să fie cât mai precauți și rapizi în prezentarea planului de intervenție. Iarna este aproape și nu vreau să fim luați pe neașteptate”.

 Un alt aspect care a fost menționat de Ceban este starea în care se află parcurile și curțile blocurilor. 

„Începând de la salubrizare până la aspectul estetic. Vă rog să interveniți. Sâmbăta viitoare să ieșim în teren cu toții și cu locuitorii pentru a face capitala mai curată. Sunt mai multe solicitări cu privire la unele neintervenții din partea APL cu privire la construcțiile neautorizate. Vă rog pe fiecare dintre dvs care are conexiune cu orice situație care poate și trebuie să fie rezolvată, să interveniți”, a concluzionat primar general al municipiului Chișinău.

Ceban s-a prezentat marți dimineața la Primărie, unde a fost întâlnit de primarul general interimar, Adrian Talmaci, care l-a condus în cabinetul primarului. Noul primar a reușit să dea primele dispoziții după validarea mandatului său de către instanța de judecată.

În ultima perioadă, Ion Ceban a fost responsabilul partidului pe partea ideologică.

În cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale pentru funcția de primar general de Chișinău, Ion Ceban a acumulat peste 52 la sută din voturi, în timp de adversarul său, Andrei Năstase, a luat sub 48% din voturi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!