„Noi nu suntem pentru alegeri parlamentare anticipate, de aceea am decis, la fracțiune, că suntem gata să facem o nouă majoritate parlamentară cu blocul ACUM. Cu altcineva cu nimeni nu examinăm să facem o majoritate. Oficial propunem blocului ACUM să constituim o nouă majoritate parlamentară, dar cu noi condiții: o nouă structură a Guvernului, fără ca blocul ACUM să-și asume întreaga responsabilitate a Guvernului și o nouă candidatură pentru funcția de premier”, a declarat Zinaida Greceanîi, după ce reprezentanți ai fracțiunii PSRM au avut consultări cu președintele Dodon.

„L-am informat pe domnul președinte, în caz că blocul ACUM nu acceptă, vom examina orice candidatură propusă de domnul președinte la funcția de prim-ministru, chiar dacă nu există o majoritate parlamentară”, a mai spus președinta Parlamentului. 

Potrivit Zinaidei Greceanîi, până la această etapă nu a fost discutată nicio candidatură.


După consultările cu PSRM, Igor Dodon va avea discuții cu blocul ACUM (ora 11:00), PDM (12:00) și Partidul Șor (13:00).

Citește și: Invitația lui Dodon, acceptată de toate fracțiunile parlamentare. Blocul ACUM, PDM și P. Șor vor merge la Președinție

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!