„Să vedem cine va fi candidatura pentru prim-ministru, care va fi componența Guvernului, care va fi programul de guvernare și în ce măsură acest program de guvernare contribuie la realizarea inclusiv a obiectivelor pe care le avem noi”, a spus Nicolae Ciubuc.

„Noi am lansat mai multe inițiative, mai multe idei de-a lungul timpului, și este important și pentru alegătorii noștri, și pentru echipa noastră, ca tot ceea ce își asumă un Guvern tehnocrat să corespundă și cu obiectivele pe care le avem”, a adăugat fostul ministru al Agriculturii din guvernarea democrată.

Potrvit lui, democrații analizează probabilitatea mai multor scenarii, după ce, împreună cu socialiștii, au demis în Parlament Guvernul blocului ACUM, în frunte cu Maia Sandu.

Precizăm că miercuri Partidul Socialiștilor a anunțat este gata să examineze orice candidatură la funcția de prim-ministru, propusă de președintele Igor Dodon, chiar și fără a avea o majoritate parlamentară. Asta dacă nu se va ajunge la un acord cu reprezentanții blocului ACUM, a declarat Zinaida Greceanîi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!