„Din punctul nostru de vedere, cu PD ar fi posibil de discutat dacă în perioada aceasta s-ar fi produs un proces de purificare a partidului. Niciodată n-am afirmat că toți membrii de partid sunt persoane toxice. Cunosc multe persoane cu care discutăm și au viziune. Nu le cunosc păcatele, dar atâta timp cât acolo sunt prezenți unele persoanje implicate în furtul miliardului, în mai multe scheme criminale, și ele nu doar că nu tac, dar ne țin lecții la televiziuni, ne învață, își dau cu părerea, vorbesc despre coagulare, pe timp cu ei Procuratura trebuie să-i coaguleze, în asemenea condiții... nu știu”, a spus Alexandru Slusari.

„Noi vom discuta, desigur, toate variantele posibile, dar pentru mine e foarte greu, nu am atâta imaginație să mă gândesc despre ce pot eu să discut cu Andrian Candu”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

Potrivit reprezentanților blocului ACUM, principalul element destabilizator în actuala criză politică este președintele R. Moldova, Igor Dodon. Alexandru Slusari (PPDA) și Igor Grosu (PAS) au participat miercuri la consultările cu șeful statului, după demiterea de marți a Guvernului Sandu. Potrivit lui Grosu, singura variantă pe care o examinează blocul ACUM este aceeași componență și agendă a Guvernului în frunte cu Maia Sandu. În același timp, Alexandru Slusari a declarat că zarurile au fost aruncate, iar socialiștii și Dodon pregătesc un Guvern tehnocrat. „Acest scenariu a fost pregătit cu mult timp înainte”, l-a completat Grosu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!