Despre retragerea candidaturii, președintele Asociației de Politică Externă, Victor Chirilă a anunțat pe pagina sa de facebook:

„Stimați prieteni, în special cei care m-au susținut și încurajat să accept nominalizarea pentru funcția de Ambasador al R. Moldova în Franța, doresc să vă comunic că, în condițiile demiterii Guvernului care m-a propus pentru această funcție și a incertitudinii care planează asupra viitorului curs al politicii externe, am decis să-mi retrag candidatura. Mulțumesc mult dnei Maia Sandu și dlui Nicolae Popescu pentru încrederea acordată”, a scris Chirilă.

Amintim că Victor Chirilă a fost propus de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru funcția de ambasador al R. Moldova în Franța împreună cu alte două candidaturi pentru Bruxelles și Ankara. Ultimile două au reușit să fie avizate de Comisia parlamentară pentru politică externă, Dimitrii Croitor și Daniela Morari devenind ambasadori. 

La rândul său, Chirilă a lipsit de la ședință, iar membrii Comisiei au refuzat să examineze candidatura în lipsa acestuia, urmând să se întrunească într-o nouă ședință săptămâna viitoare, iar mai târziu să fie apropadă și de Guvern.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!