„Ar fi o iresponsabilitate să lăsăm țara în prag de iarnă neguvernată, să mergem în alegeri anticipate care ar fi și ele o variantă pentru PD. De aceea avem condițiile noastre - programele sociale lansate de noi care au fost oprite de guvernul Sandu. Dacă va fi înaintat un prim ministru și o garnitură guvernamentală care va lua în calcul condițiile noastre, după o discuție pe care o vom avea în organele statutare ale partidului, vom proceda așa cum va decide Consiliului”, a declarat liderul PD. 

Filip a adăugat că democrații nu au fost contactați niciodată nici de Maia Sandu, nici de Andrei Năstase pentru a purta discuții:

„Am fost contactat de parteneri externi, dar niciodată de Maia Sandu sau Andrei Năstase. Logica ne spune că această decizie a fost asumată și nu reprezintă altceva decât plecarea de la responsabilitatea și identificarea unei modalități bune de lansare în alegerile anticipate”.

Șeful statului, Igor Dodon, a inițiat discuții cu partidele politice din Parlamentul. Dimineață,  Dodon  a avut consultări cu fracțiunea Partidului Socialiștilor. În urma discuțiilor, Zinaida Greceanîi a declarat că este gata să examineze orice candidatură la funcția de prim-ministru, propusă de președintele Igor Dodon, chiar și fără a avea o majoritate parlamentară. Asta dacă nu se va ajunge la un acord cu reprezentanții blocului ACUM, a spus ea. Totodată, socialiștii propun oficial blocului ACUM să creeze o nouă majoritate parlamentară, însă în alte condiții: fără ca ACUM să-și asume întreaga responsabilitate pe Guvern și ca noul premier să nu fie Maia Sandu.

 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!