În debutul întâlnirii, Ceban a ținut să mulțumească diplomatului pentru vizită.

„Vă sunt recunoscător, Excelență, pentru inițiativa de a ne întâlni și pentru că ați găsit timp să vizitați Primăria Chișinău. Contăm mult pe prietenia și experiența orașelor mari din Rusia în materie de dezvoltare a infrastructurii urbane și creșterea nivelului de viață al oamenilor”, a menționat Ion Ceban la începutul discuției.

La rândul său, ambasadorul Vasnețov l-a felicitat pe Ceban cu noua funcție. „Vom fi bucuroși să facilităm comunicarea între Chișinău și orașele mari din Rusia, și sunt sigur că primarii orașelor noastre vor fi dispuși să vă acorde susținere și asistență”, a menționat ambasadorul.

Totodată, amintim că în campania electorală, Ion Ceban menționa că nu-și dorește geopolitică la primărie.

„Consider că subiectul geopolitic este absolut distructiv pentru oraș, pentru capitală și am fost ostatici la o astfel de dezbatere în ultimii ani. În ce s-a transformat orașul – știm cu toții. Slavă Domnului, am reușit să scăpăm de cei care au pedalat cel mai mult pe acest subiect, simultan distrugînd tot ce era în acest oraș. Sper cu adevărat că nu va mai fi loc pentru geopolitică și politică”, spunea atunci primarul.

În acest context, Ceban a anunțat și că părăsește PSRM odată cu validarea mandatului său. O declarație în acest sens a fost semnată la 12 noiembrie. Este de menționat, însă, că Ceban continuă să participe la viața politică a fracțiunii, acesta fiind surprins inclusiv la ședința de miercuri a consultațiilor dintre socialiști și Igor Dodon.

Ion Ceban va conduce capitala în următorii patru ani. Potrivit rezultatelor alegerilor locale, acesta l-a învins pe contracandidatul său din partea blocului ACUM, Andrei Năstase. Mandatul de primar al lui Ceban a fost validat la 11 noiembrie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!