„Eu sunt bucuros (n.r. - că a căzut Guvernul). Nu au făcut nimic atâta timp”, a spus un bărbat.

„Eu cred că aici a fost un joc al socialiștilor. Ei, totuși, vor să acapareze și funcția de procuror general probabil”, crede un alt locuitor din Cărpineni.

Întrebați ce așteptări au de la viitorul Guvernul, majoritatea intervievaților au menționat că își doresc o viață mai bună.

Cât despre viitorul prim-ministru, unii au spus că vor în această funcție un bărbat, iar cineva a declarat că o vede la cârma Executivului pe socialista Zinaida Greceanîi. Pe 12 noiembrie, Parlamentul a demis Executivul condus de Maia Sandu prin votul a 63 de deputați democrați și socialiști. Cabinetul de miniștri demis își va continua mandatul până la depunerea jurământului de un alt Guvern. Acesta va îndeplini însă numai funcţiile de administrare a treburilor publice, ceea ce exclude guvernarea prin hotărâri de Guvern și promovarea proiectelor de lege.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!