„În cazul în care guvernul Chicu va avea în componența sa profesioniști, oameni care s-au remarcat prin experiență, nu au probleme de integritate sau de reputație, dacă propune un program de guvernare bun și vor accepta să susțină și unele dintre proiectele noastre, există probabilitatea să fie susținut”, a declarat Candu.

Democratul a precizat că următorul Executiv ar trebui să pună accent pe revenirea la proiectele începute de Guvernul Filip:

„Proiectele sociale, inclusiv cei 200 de lei pentru fiecare copil, revenirea la plățile oferite pensionarilor la sărbători, proiectele de infrastructură, implementarea acordului de asociere cu ue, nu doar prin vorbe ci și prin fapte”.

Chiar și așa, fostul președinte al Legislativului a găsit doar cuvinte de laudă pentru Ion Chicu.

„Chicu este un profesionist. El nu are afilieră politică. A fost ministru al Finanțelor în Guvernul Filip. Până la proba contrarie nu avem nicio obiecție față de el. Contează garnitura cu care va veni și programul pe care și-l propune. Chicu de astăzi va începe să-și adune echipa, apoi să convingă Parlamentul. Nu am luat o decizie, astăzi s-au desfășurat evenimentele. Vom verifica, vom analiza, vom pune întrebări.  Trebuie să ne așteptăm la unele măsuri mai radicale pe unele domenii”, a concluzionat democratul.

AGORA amintește că Președintele Igor Dodon l-a propus pe fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, la funcția de prim-ministru.

În decembrie 2018, Ion Chicu a fost numit ministru al Finanțelor în Guvernul Pavel Filip. Până atunci, Chicu a fost secretarul general de stat al aceluiași minister. Chicu a fost lector universitar (1994-1996), conducător de departament, Director Executiv, Moldacom S.A (1994-2005), consilier al Prim viceprim-ministrului R. Moldova (2005-2009), membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (2007-2009), consilier principal de stat al Prim-ministrului Republicii Moldova pe domeniile economic si relații externe. În perioada martie 2006–aprilie 2008, Ion Chicu a deținut funcția de viceministru al Finanțelor. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!