„Nu voi vota, așa cum nu am votat nici pentru alți candidați. S-a întâmplat ceea ce ziceam în august că 2 luni va cădea guvernul și va fi numit un guvern tehnocrat din partea PD, în frunte cu Chicu. Nu este nimic nou sub soare. Dodon a avut nevoie de timp să se repoziționeze în discuții cu PD. Dacă nu ar fi fost formată acea majoritate, Dodon ar fi fost azi după gratii. Este același candidat agreat cu PD la începutul verii”, a mai spus Carp.

De cealaltă parte, democratul Andrian Candu a negat afirmațiile lui Lilian Carp calificându-le drept „suspiciuni”:

„Sunt suspiciuni, niște teorii a conspirației. Dacă privim faptele și realitatea, Carp face parte din Blocul ACUM, iar ACUM a fost într-o coaliție cu PSRM. PD e în opoziție și așa va rămâne. Guvernul nu a fost demis. Dacă Maia Sandu nu-și asuma răspunderea, dar venea cu proiectul în Parlament, nu se depunea moțiunea și nu era niciun fel de demisie. A fost un act intenționat, premeditat”.

Amintim că președintele Dodon a avut consultări miercuri cu toate fracțiunile parlamentare. După întrevederea avută cu socialiștii și reprezentanții blocului ACUM, șeful statului a declarat că nu vede cum cele două forțe ar putea crea o nouă coaliție.

Ceva mai devreme, Zinaida Greceanîi a declarat că le-a propus celor din blocul ACUM să discute crearea unei noi alianțe în Parlament.

La scurt timp, reprezentanții ACUM, Igor Grosu și Alexandru Slusari, au declarat că exclud o alianță cu socialiștii și insistă pe un nou Guvern cu aceeași componență și program de guvernare și cu același prim-ministru.

Ulterior, fruntașii PDM au anunțat că ar putea vota un Guvern minoritar, iar Igor Dodon l-a propus la funcție de premier pe fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!