Fostul demnitar i-a numit pe cei din ACUM „idioți utili Moscovei” și a declarat că speră că PAS și PPDA a „înțeles că Dodon e pericolul principal și că doar prin abordări sistemice și vizionare putem reforma și moderniza Republica Moldova”.

„După ce Maia și Andrei i-au cedat tot pachetul de securitate al statului, acum aud că și PD-ul e gata să voteze un guvern al lui Dodon. Îi rog public pe cei din blocul ACUM și pe cei din PD ca măcar o dată în viață să acționeze ca niște oameni de stat (cărora le pasă de interesul național al acestei țări), să lase toate orgoliile și antipatiile personale și să se așeze la masa de negocieri și să investească un guvern pro-european și să de-Dodoneze toate instituțiile cedate în ultimele patru luni”, a scris Leancă pe Facebook.

Potrivit lui Leancă, în caz contrar, „riscăm să revenim în 2001 și să cedați soarta țării în mâinile unuia coordonat de Kremlin”, a punctat politicianul.


"

"

Amintim că, după demiterea sa, fosta prim-ministră Maia Sandu a ai spus că în acest moment nu se pune problema unei alianțe cu Partidul Democrat, care „s-a compromis marți, votând moțiunea de cenzură a socialiștilor”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!