Bărbatul, care a fost condamnat de Judecătoria Iaşi, este proprietarul unui garaj din centrul oraşului, în faţa căruia, de ani de zile, mai mulţi şoferi îşi parchează maşinile.

Potrivit motivării instanţei care l-a condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, bărbatul era beat şi nervos când a zgâriat cu o cheie ambele portierele de pe partea dreaptă şi aripa din dreapta-spate a unei maşini, după care a lovit în mod intenţionat maşina, cu uşa garajului, provocând distrugeri la nivelul hayonului.

Femeia a cărei maşină a fost zgâriată a depus plângere, iar dosarul a fost judecat de către magistraţii Judecătoriei Iaşi, care l-au condamnat pe bătrân la închisoare cu suspendare.

„Stabileşte pedeapsa de 5 (cinci) luni închisoare în sarcina inculpatului (...) pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. (...), dispune amânarea aplicării pedepsei de 5 (cinci) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani, (...) care se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri", se arată în decizia magistraţilor de la Judecătoria Iaşi.

Bărbatul a contestat decizia la Curtea de Apel, însă judecătorii i-au respins, în 11 noiembrie, apelul şi au menţiunt decizia primei instanţe. Pe lângă cele 5 luni cu suspendare, bărbatul mai are de plătit şi 5.845,37 lei (circa 23.600 de MDL) reprezentând daune materiale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!