„Au plecat din PD cei care sunt în contact cu Plahotniuc. Acolo jumătate din fracțiune nu vorbește cu el de mult timp”, asigură Usatîi.

Din spuse lui, partidul ar fi divizat în două, Eugeniu Nichiforciuc fiind cel care conduce cu partea ce comunică cu ex-liderul, Vlad Plahotniuc.

Totodată, Usatîi afirmă că Dodon ar fi pus condiții PD-ului, ca o parte din membri, în frunte cu Constantin Botnari să plece din Parlament. „Să spună ca și cum „Iată, aceștia ai lui Plahotniuc au strâns valiza și au plecat”, adică tot o să fie o victorie a președintelui, căci el este doar cu victorii și cu „nu vă jucați cu focul”. Acestea sunt niște manevre deja coordonate și ce v-am spus anterior acum se confirmă”, afirmă liderul Partidului Nostru.

Potrivit lui Usatîi, actualul președinte al PD, Pavel Filip nu mai comunică cu Vlad Plahotniuc, iar Nichiforciuc ar fi primit funcția de șef adjunct al fracțiunii parlamentare ca să nu părăsească partidul.

„Astăzi ei toți pleacă pentru că PD înțelege că merge pentru ultima dată la putere. Ei nu o să aibă niciun ministru, o să aibă oameni din eșalonul doi, trei: secretari de stat, șefi mai mici. Ei merg la „последний заработок”. Dacă azi se mergea în alegeri anticipate, PD aveau să aibă 10% din mandate, dar până la alegeri puteau coborî până la cinci”, spune Renato Usatîi.

Anterior, Usatîi a mai vorbit despre o posibilă dezbinare a Partidului Democrat din Moldova. Atunci președintele partidului, Pavel Filip nega afirmațiile liderului Partidului Nostru.

„Eu cred că unii își pun dorințele drept realitate, în primul rând. În al doilea rând, urmăriți câte declarații au fost făcute de liderul PN și cât de adevărate au fost ele. PD este un partid și fracțiune unde este democrație internă, unde sunt discuții în contradictoriu. Dar, dincolo de zvonuri, am demonstrat că suntem o echipă integră și puternică. PD nu și-a trădat cetățenii și țara. Am toată încrederea în colegii mei din fracțiune, cu care am discutat și eu după zvonuri. Nu am găsit scindare și nici motive pentru aceste discuții inutile. Nu veți găsi trădători în rândurile PD”, a spus atunci Filip.

Totodată, actualul președinte al fracțiunii parlamentare a PD, Dumitru Diacov a menționat acum câteva zile că sunt posibile intenții din exteriorul partidului ca acesta să fie destrămat. Diacov admite că aceștia ar putea fi membri PSRM, iar despre versiunea că unii democrați ar fi influențați de ex-liderul, Vlad Plahotniuc, să părăsească partidul, acesta a evitat să răspundă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!