„Investitorii locali și străini se află în spatele creșterii și dezvoltării economice a țării, iar în caz de instabilitate politică nouă și de durată, apetitul pentru investiții poate fi redirecționat către alte piețe” se arată într-o declarație publică.

„Membrii EBA sunt interesați de continuarea reformelor inițiate, de continuarea luptei împotriva corupției, de reforma sistemului judiciar, de îndeplinirea obligațiilor pe care Republica Moldova și le-a asumat față de UE și de stabilitatea financiar-economică”, se mai indică în declarație.

Totodată, membrii Asociației Businessului își exprimă disponibilitatea de a susține în continuare eforturile R. Moldova pe calea reformelor.

Amintim că Executivul condus de Maia Sandu a fost demis în cadrul ședinței Parlamentului de marți, 12 noiembrie. Majoritatea voturilor a fost asigurată de fracțiunile PSRM și PDM. Pentru moțiune au votat 63 de deputați. P. Șor s-a abținut de la vot.

În aceeași zi, Igor Dodon a invitat la consultări, pentru 13 noiembrie, toate fracțiunile parlamentare. Într-un final, fracțiunea PSRM a decis că merge pe calea formării unui Guvern tehnocrat. Într-o declarație de presă, socialiștii constată „nedorința colegilor din blocul ACUM de a menține coaliția de guvernare”, iar președintele Igor Dodon l-a propus pe fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, la funcția de prim-ministru. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!