Potrivit oamenilor legii, doi dintre suspecți sunt agenți de patrulare, iar unul este ofițer al Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al IP Orhei. 

Persoana care a denunțat cazul, spune că cei trei bănuiți ar fi pretins suma de  de 5 000 de lei pentru a nu documenta faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică. Mai mult, aceștia ar fi primit deja, în două tranșe, suma cerută.

Pe numele persoanelor a fost pornită o anchetă penală condusă de Procuaratura Anticorupție, aceștia fiind reținuți pentru 72 de ore. Bănuiții sunt acuzați de corupere pasivă.

Potrivit Cosdului Penal al Republicii Moldova, dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei bănuiți riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!